Twijfel niet, een alarmsysteem is geen overbodige luxe

Als je de cijfers leest van inbraken die dagelijks gebeuren in België, dan besluit je meteen een alarmsysteem te laten installeren. Elke dag zijn er gemiddeld 200 inbraken in België, dus dat aantal is behoorlijk groot. We wensen het je niet toe, want een inbraak geeft een naar gevoel.

Niet alleen waardevolle spullen die weg zijn, maar ook het gevoel van een onbekende inbreker in jouw woning te hebben. Een alarmsysteem kan dit zeer goed voorkomen. Er bestaan standaard systemen die inbrekers al voldoende afschrikken. Maar ook uitgebreide systemen die contact hebben met een meldkamer bij geval van inbraak.

Ook al denk je dat het bij jou niet zal gebeuren, omdat je op een drukke straat zit, of er is altijd wel iemand thuis die alles in de gaten kan houden. Dat kan goed zijn, maar inbrekers zijn inventief en vinden altijd wel een zwak punt aan jouw woning. Bescherm jezelf met een alarmsysteem. Vooraleer je op zoek gaat, lees dit artikel verder, zodat we je alles goed kunnen uitleggen waar je op moet letten bij de aankoop van een alarmsysteem.

Bereken hier de prijs van je alarmsysteem

Welk alarmsysteem?

Er zijn heel wat systemen op de markt en dus is het belangrijk om te weten welk systeem het beste past voor jouw situatie. Elke woning is anders en moet dan ook anders beveiligd worden. Een rijhuis is al verschillend van een open bebouwing. Als je huis alleen staat zijn er rondom mogelijkheden om in te breken, dat moet je dus goed aanpakken als je een alarmsysteem wil laten plaatsen.

verisure alarmZo heb je al een verschil tussen een bedraad en draadloos systeem. Een bedraad systeem is waar elke melder, signalisatie en alarmcentrale met mekaar verbonden is door kabels. Dit werkt zeer goed, heeft minder kans op storingen. Het plaatsen van een bedraad systeem kan wel lastig worden, zeker bij een bestaande woning. Je moet kappen en breken om de kabels te plaatsen en alles goed aan mekaar aan te sluiten. Tijdens een nieuwbouw of renovatie van een woning kan je dit wel inplannen.

Draadloze alarmsystemen zijn iets goedkoper bij aankoop en ook makkelijker te plaatsen. Alle onderdelen worden met mekaar verbonden via een signaal. Je moet er wel goed op letten dat het signaal overal sterk genoeg blijft. Materialen zoals hout en beton kunnen storingen geven. Een groot voordeel is dus wel dat je geen grote werken aan je woning moet uitvoeren om het te plaatsen.

Alarmsysteem laten plaatsen

Vooraleer je een alarminstallateur laat langskomen moet je zelf eens goed nagaan wat de precieze wensen van het systeem zijn. Door zelf een inschatting te maken kan je dit doorgeven en zal je een duidelijke prijsindicatie krijgen. En op die manier kan de installateur je ook de nodige antwoorden op vragen geven.

Om duidelijkheid te scheppen moet je rekening houden met drie factoren:

Detectiemethoden

Verisure prijsEr bestaan verschillende manieren om inbrekers te detecteren. Zowel voor binnen als buiten de woning. Bij de eerste stap moet je de schade zien te voorkomen door zo goed mogelijk de buitenomgeving te beveiligen. Dit kan je met een bewegingsdetector doen. Ramen en deuren kan je beveiligen tegen geforceerd openen met raamdetectoren. Op die manier worden breuken en hevige trillingen gesignaleerd. De binnen omgeving is natuurlijk ook van belang, die kan je uitrusten met bewegingsdetectoren. Een degelijk alarmsysteem bestaat uit een combinatie van deze verschillende elementen.

Schrik inbrekers af

Van zodra een alarmsysteem afgaat, dan zijn er verschillende mogelijkheden om een inbreker af te schrikken. De meest voorkomende is de binnen – of buitensirene. Grote spots die oplichten rondom de woning kunnen ook helpen om na te gaan of inbrekers zich verschuilen. Uiteindelijk kan je ook voorkomen dat inbrekers aan de haal gaan met een buit door een rookkanon te installeren. Op die manier wordt hun gezichtsveld belemmerd.

Meldingsmogelijkheden

Alarmsysteem huis

Als er een inbraak aan de gans is dan wil je natuurlijk verwittigd worden. Ook daar zijn verschillende methodes voor beschikbaar. De binnen sirene doet zijn werk als er een inbraak ’s nachts aan de gang is. Tijdens je slaap zal je hierdoor gewekt worden. Je kan er ook voor kiezen om een buitensirene te plaatsen die ook de buren waarschuwt. Een automatische verwittiging via sms kan ook mocht je niet aanwezig zijn tijdens de inbraak. Dan kan je instellen om het alarmsysteem door te verbinden met een alarmcentrale, zo zal de politie verwittigd worden.

Prijs Verisure alarmsysteem berekenen

Er bestaan drie pakketten van een Verisure alarmsysteem.

Het standaardpakket bevat een brand – en inbraakbeveiliging met SOS-alarm. Er is beeldverificatie en Verisure Voice als er onmiddellijk actie vereist is. Ook inclusief zijn 3 interventies van een bewakingsagent en uiteraard de levenslange productgarantie.

Het optimum pakket bevat hetzelfde al het basispakket, maar hier heb je 5 interventies van een bewakingsagent. Er is ook een smartplug voor energiebeheer inbegrepen.

Dan is er nog een totaalpakket, Peace of mind. Dit bevat al het voorgaande maar met een onbeperkt aantal interventies van de bewakingsagent. Alsook een smartplugs voor energiebesparing en waterdetector. Een volledig pakket waarbij je op beide oren kan slapen, waar je je ook bevindt.

Je kan op die manier een pakket afnemen volledig op maat van jouw wensen, maar ook van de woning die je wil beveiligen. EenVerisure alarmsysteem op maat Verisure alarmsysteem geeft toch de nodige veiligheid, de ganse dag door. Een nieuwbouw of gerenoveerde woning mag toch met de beste zorgen beschermd worden en dat kan dus met een alarmsysteem.

Verisure heeft een uitgebreide klantendienst die je steeds te woord kan staan bij vragen of onduidelijkheden. Dus zowel dienst voor – en na verkoop zijn optimaal om potentiële klanten om te zetten in vaste klanten. Verisure beschermt tegen inbraak, brand en andere noodsituaties. Het is niet voor niets nummer 1 van alarmsystemen in België en Europa. Dus mogelijk ken je wel iemand die al een alarmsysteem heeft laten installeren.

De prijs kan je online berekenen en op die manier weet je precies wat het je zal kosten. Geen verdoken regeltjes of kleine lettertjes. Duidelijke afspraken en een goed werkend alarmsysteem. Twijfel niet en bereken vandaag nog de prijs van een Verisure alarmsysteem.

Bereken hier de prijs van je alarmsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.