10 inbraakpreventie tips waar je echt iets mee bent

Een inbraak in je woning wil je ten alle tijde vermijden. Met een aantal kleine tips kan je de risico’s op een inbraak verkleinen. Op onze website geven we je 10 tips waar je echt iets mee bent. De 10 belangrijkste inbraakpreventie tips.

bereken de prijs van een alarmsysteem

Bereken de prijs van een alarmsysteem

Inbraakpreventie begint eerst en vooral met het beperken van de risico’s. Bekijk welke plaatsen het meest gevoelig zijn voor inbraak. Ook bewustwording is belangrijk, wees je er van bewust dat een inbraak steeds mogelijk is, hoeveel preventiemaatregelen je ook neemt.

Inbraak preventie tips

1. Laat een diefstalpreventieadviseur komen

Elke gemeente in België of lokale politiezone heeft een ambtenaar in dienst die is opgeleid voor diefstal preventie. Deze dienst is in elke Belgische gemeente geheel gratis. De preventieadviseur zal langskomen en samen met jou je woning overlopen en zal bekijken wat je kan doen om je woning beter te beveiligen.

2. Vraag vakantietoezicht aan

Ga je op reis? Ben je voor langere tijd niet aanwezig in je woonst? Dan kan je vakantietoezicht aanvragen bij je lokale politiezone. Dat kan meestal eenvoudig online via de website van je lokale politiezone.

3. Verberg waardevolle voorwerpen

Het is een vaak geziene fout, waardevolle voorwerpen die zichtbaar staan. Of delen ervan, denk maar aan laders, kabels, hoezen, dozen. Al deze zaken duiden aan dat er iets waardevols in huis zou kunnen liggen. Voor een dader is deze mogelijkheid voldoende om in te breken.

4. Gebruik verlichting met tijdsschakelaar

Schakel verlichting in, ook bij uw afwezigheid, met een tijdsschakelaar. Maar let op, verander regelmatig van tijdschema. Ook verlichting met een schakellamp die aanspringt wanneer iemand voorbijkomt schrikt inbrekers af.

5. Label uw sleutels NIET!

Geef uw sleutels gerust een vaste plaats in huis, maar geef ze geen labels. Hang er geen label aan zoals: tuinhuis, garage, achterdeur, berging… .

6. Laat geen klimmateriaal na in de omgeving van je woning

Laat geen ladders achter in je tuin of in de omgeving van je woning. Dieven zijn zeer vindingrijk hierin, denk niet alleen aan de klassieke ladder in de tuin. Maar zelfs een verplaatsbare glijbaan van je kinderen, bierbakken of touwen in het tuinhuis zijn bruikbaar.

7. Sluit steeds alle ramen in de woning wanneer je je woning verlaat

Ook al verlaat je je woning voor slechts 5 minuten, zorg ervoor dat je alles hebt afgesloten. Zelfs je zolderraam! Denk er aan dat de gemiddelde diefstal slechts 5 minuten duurt. Ook vensters die gekanteld opent zijn een risico. Wil je alle risico’s op een inbraak inperken, zorg er dan voor dat alles goed is afgesloten.

8. Zorg dat de post wordt opgehaald

Een volle brievenbus duidt aan dat er niemand aanwezig is. Vraag aan je vrienden, buren of familie om je brievenbus leeg te maken.

9. Zorg voor goede sloten

Slot niet ingewerktEen goed slot kan je aardig wat geld kosten. Maar ook een bij een gewoon goed slot is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze volledig is ingewerkt en geen uitstekende delen heeft. Zeker in appartementsgebouwen is deze tip belangrijk. Zie foto hiernaast, hier is het slot niet volledig ingewerkt en dus heel eenvoudig open te breken!

10. zorg voor een goede zichtbaarheid van je woning

Iedereen heeft graag wat privacy, maar er is een keerzijde aan deze medaille. Hierdoor is woning soms te goed afgeschermd, wat er kan voor zorgen dat er minder sociale controle is.

Je hebt het vast begrepen, bij een goede inbraakpreventie komst heel wat kijken. En dit zijn slechts 10 tips. Naast al deze relatief eenvoudige organisatorische maatregelen kan je ook nog bouwkundige en elektronische maatregelen nemen. Waarbij elektronische maatregelen, zoals een alarm van Verisure, je de meeste zekerheid geeft.

Tot slot nog dit: Registreer steeds al uw bezittingen en apparaten. Wanneer het toch tot een eventuele inbraak zou komen is het belangrijk om steeds serienummers tot uw beschikking te hebben. Sommige elektronische apparaten kunnen bijvoorbeeld op afstand getraceerd worden of zelfs geblokkeerd worden. Daarom, registreer steeds elk toestel of voorwerp bij de fabrikant of op een persoonlijke lijst.

Bereken hier de prijs van je alarmsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.